Három deci vízbe dobjuk a fahéjat, felforraljuk, majd besűrűsítjük a két kanál vízzel elkevert keményítővel. Felöntjük a borral, majd a cukorral elkevert tojássárgájával
A fokhagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rákot és a bor felét, majd lefedve kb. 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hozzákeverjük a maradék bort és az alaplevet, fe
Pirítsuk meg a hagymát, tegyük hozzá az srticsókát, a kockára vágott burgonyát és a káposztaleveleket. Sózzuk meg, és főzzük puhára. Amikor már minden megpuhult, keverjük
A leszűrt borsót ismét öntsük fel bőségesen vízzel és felfőzéstől számított 10 percig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott vörös- és póréhagymát. Helyezzünk rá fe
A hagymát vágjuk durvára. A vajat és az olajat melegítsük fel, majd tegyük bele a hagymát, a sárgarépát, és a feles borsót. Lassú tűzőm pároljuk 5 percig, közben keverges
A csontot és a leveszöldséget vízzel felengedjük, majd megfőzzük.
A sampinyont és a hagymát felaprítjuk, vajat forrósítunk, majd megfuttatjuk rajta. Sóval és borssal íz
A megtisztított zöldség felét apróra vágod és olajon fonnyasztod.8dl vízzel öntsd fel,sózd,ízesítsd borssal,kakukkfűvel,fedő alatt főzd puhára.A többi zöldséget uborka gy
Felrakjuk 2 dl vízben a leveskockát. Olajban meg kell pirítani az apróra vágott fokhagymát, rászórjuk a lisztet és ezt felöntjük a húsleves-lével. Ráöntjük a tejet és meg
Ugrás a lap tetejére >>