» 1,5 l csirke- vagy zöldségalaplé » 2 nagy póréhagyma » 500 g zöldalma » 375 g burgonya » 1 kk. őrölt fahéj » 1 tk. őrölt gyömbér » só és bors » A díszítéshez: » 15 g vaj » 2 alma meghámozva, kimagozva, kockára vágva
Az almát megpucoljuk, kimagozzuk és a burgonyával együtt kockára vágjuk.
1-2 deci alaplében néhány percig főzzük a felszeletelt póréhagymát, majd beledolgozzuk az almát, ezután pedig hozzáadjuk a többi levest is, amit háromnegyed óráig párolunk. Ezután botmixerrel összekeverjük, újrahevítjük, fahéjjal, gyömbérrel, sóval és borssal fűszerezzük.
Tálaláskor vajban megfuttatott almadarabokat kanalazunk a tetejére.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom