A
krumplit megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, egy lábosba tesszük, és hozzáöntünk nyolc deci vizet. A
borsot és az ételízesítőt a levesbe tesszük, majd az egészet megfőzzük. Eközben a kenyeret is felkockázzuk, akkora kockákra, mint a
krumplit. Forró olajban megpirítjuk a kenyérkockákat, majd az összepréselt
fokhagymát és a
tejet összekeverjük, és ezzel leöntjük a kenyeret. Megvárjuk, hogy az egész jól átszívja az öntetet, majd leszűrjük, és a
tejbe szórjuk a
lisztet. Az időközben megpuhult
krumplira öntjük a
lisztes
tejet, felforraljuk, majd a kenyeret is hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg az egész egy puha massza nem lesz.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>