A
padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, hámozatlanul 1/2 cm vastagon felkarikázzuk, fél órára be
sózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A
hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk.
A
hagymát megfonnyasztjuk 4 evőkanál olajban, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a piros
paprikával, ízlés szerint
sóval, és saját levében, fedő alatt puhára főzzük, azaz pörköltet készítünk. Miközben a pörkölt fő a zöld
paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a
paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, mindkettőt felkarikázzuk. A
padlizsánt leöblítjük, szárazra törölgetjük, és a zöld
paprikával együtt a maradék 2 evőkanál olajban 5 percig sütjük. A
rizst leöblítjük, és enyhén
sós, bő
vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Ki
vajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítjük a
rizs felét, megrakjuk a zöld
paprika-
padlizsánkeverékkel és a
paradicsom felével. A te
tejére simítjuk levével együtt a pörköltet és a
tejföl felét, majd betakarjuk a maradék rizzsel és
paradicsommal. Egyenletesen bevonjuk a maradék
tejföllel, végül a te
tejére morzsoljuk a maradék
vajat. A forró sütőben 20-25 percig forrósítjuk-sütjük. Petrezselyemmel vidámítva azonnal tálaljuk.
Szerző:
Jenny Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>