Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Hámozzuk és mossuk meg a
burgonyát, majd gyaluljuk le. Reszeljük le a
sajtot. Pucoljuk és felezzük meg a
fokhagymát, és egy nagy, hőálló formát kenjünk ki vele, majd
zsírozzuk ki.
Helyezzük a
burgonyát három rétegben, cserép alakban a formában. Ízesítsünk minden réteget
sóval,
borssal és
szerecsendióval. Végül az egészet szórjuk meg
sajttal, és locsoljuk le
tejszínnel. Süssük a
burgonyagratint 50 percig. Ha kezd nagyon pirulni, fedjük le alufóliával.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Süssük a marhafilét forró olajban és magas hőmérsékleten 6 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal. Helyezzük a tűzhelyen lévő gratin mellé, és süssük további 30 percig.
Aprítsuk fel a fűszernövényeket. Pucoljuk meg a
karalábét és a
sárgarépát, majd kockázzuk fel őket. A
cukorbor
sót vágjuk hosszában 2-3 csíkra.
Forrósítsunk
vajat egy fazékban. Dinszteljük benne a zöldséget 3 percig. Adjunk hozzá 100 ml vizet és a zöldséglét, majd lefedve pároljuk 5 percig.
Vegyük ki a filét a sütőből, forgassuk meg a fűszernövényekben, majd tekerjük alufóliába, és pihentessük 10 percig. Vegyül le a fóliát, és a húst vágjuk szeletekre.
Tálaljuk gratinnal és zöldségekkel-
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>