A lábszárat és a lapockát öntsük fel a
vízzel és forrástól számított fél óráig rotyogtassuk, közben fölözzük le a habját. Ezután tegyük bele a csontokat és további fél óráig pároljuk, majd adjuk hozzá a megpucolt egész
fokhagymát és vörös
hagymát, amibe szúrjuk a
szegfűszeget, Tegyük bele a félbevágott répákat, az összekötözött póré
hagymát, a
zellert és a zöldfűszert. Rakjuk a
borsot szövetbatyuba és így helyezzük a levesbe. Ízesítsük
sóval is és 2 és negyed óráig takarékon pároljuk, közben fölözzük le a habot és a
zsírt. Ezután szedjük ki a húst, vágjuk fel és helyezzük mellé a zöldségeket, valamint a nagy szemű szürke tengeri
sót egy kis edényben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>