» A fűszerkeverékhez: » 1,5 tk. édesköménymag » 2 tk. finomra aprított friss édesköményzöld » 2 tk. durva szemű tengeri só » 1 tk. finomra aprított fokhagyma » fél tk. frissen őrölt fekete bors » 150 g zöld spanyol olajbogyó, kimagozva, felaprítva » fél kis piros paprika, megpirítva, finoma kockára vágva » 100 g édesköménygumó, finom kockára vágva » 3,5 ek. olívaolaj » 3 tk. vörösborecet » durva szemű tengeri só » frissen őrölt fekete bors » 2 steak báránycombból, 2,5 cm vastag » 1 biocitrom, cm vastag szeletekre vágva, kimagozva » 2 ek. finomra aprított friss sima levelű petrezselyem
A fűszerkeverékhez serpenyőben 2-4 percig pirítsuk meg az édesköménymagot, közben rázzuk meg. Hagyjuk kihűlni, majd őröljük finomra. Tegyünk félre fél teáskanálnyit. A maradékot keverjük össze a többi hozzávalóval.
Keverjük össze az olajbogyót a paprikával, az édesköménygumóval, 2 ek. olívaolajjal, 2 tk. ecettel és a félretett édesköménymaggal, majd ízesítsük sóval és borssal.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Dörzsöljük be a steak mindkét oldalát a maradék ecettel, 2 ek olívaolajjal és szórjuk be a fűszerkeverékkel. A citromszeleteket kenjük be a maradék fél ek. olívaolajjal.
A steakot zárt sütőben grillezzük 10-15 percig, majd fordítsuk meg, és süssük még készre sül.
Az utolsó két percben grillezzük meg a citromgerezdeket is. A petrezselymet keverjük össze az olívás keverékkel, és a steakre kanalazzuk. Grillezett citromgerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 28-30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom