Rántást készítünk 2 dkg lisztből és 2 dkg vajból, 1.5 dl tejjel felhígítjuk, jól összefőzzük, majd lehűtjük. A főtt, feldarabolt sonkát a rántásba keverjük, és lepasszír
A főtt krumplit és a vöröshagymát meghámozzuk, a kolbász bőrét lehúzzuk, majd az egészet ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a sajtot és a tejfölt is. A szend
A halakat összeturmixoljuk a besamellel, citromlével, olajjal és a tejszínnel. Megfűszerezzük, belekeverjük a kaprot, majd formába öntjük, zsugorfóliával befedjük, majd 3
A ledarált húshoz keverjük a beáztatott zsemlét, a felkockázott szalonnát, a tojást és a fokhagymakrémet. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, majd az egészet celonfánra tessz
A sertésmájat babérlevéllel ízesített vízben 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, finomra daráljuk. A libamájat a szarvasgombával együtt felkockázzuk, sóval, borssal ízesítjü
A húsokat és a szalonnát szeleteljük fel, majd pácoljuk be a sóval, a borssal, a szerecsendióval, a babérral, a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, a paprikával, valamint
Először a pástétom tésztát készítjük el, 1 nappal a töltelék készítése előtt. A hozzávalók a következők:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 tojás
- 0.5 dkg só
- 1 dl ví
Áztassuk be a hüvelyest 1 napra, majd tegyük fel főni. Mikor forrni kezd levesszük a tűzről, leöntjük a vizet, újat töltünk rá és a babérlevéllel készre főzzük. Egy serpe
Ugrás a lap tetejére >>