Elkészítési idő: kb 40 perc
Energiatartalom: 348 kcal/1460 kj adagonként
A garnélákat mossuk meg alaposan, majd hosszanti irányban vágjuk fel, és távolítsuk el a bélhúrokat. Hagyjuk kicsepegni. A
lazacra öntsünk kevéske
citromlevet, ízesítsük
sóval és
borssal. Az ördöghalat pedig szeleteljük fel, majd
sóval-
borssal ízesítsük. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanálnyi olajat, és 3 evőkanálnyi
vajat és ezeket hevítsük fel. Majd a garnélákat és a halakat süssük meg. Ha elkészültek vegyük ki őket a serpenyőből, és gondoskodjunk róla, hogy melegek maradjanak.
A vörös
hagymát pucolás után kockázzuk bele a serpenyőbe, ahol előtte a halakat sütöttük. Kicsit keverjük meg, majd adjuk hozzá a zöldséglevest és a bort, majd forraljuk fel. Ezután adjunk hozzá kb egy csipetnyi cayenne-i
borsot, a maradék
vajat és a
paradicsompürét is. Miután újra felforrt a mártás, hozzáadhatjuk a zöld fűszereket, és
sóval,
borssal ízesíthetjük.
A
spenótot mossuk meg alaposan, a
fokhagymát pucolás után kockázzuk fel. A
fokhagymát kb 1 evőkanálnyi olajban kevergessük meg, majd adjuk hozzá a
spenótot is. Körül belül 3-4 percig pároljuk együtt őket, majd készülhetünk a tálalásra.
A frissen elkészült, meleg
spenótból tegyünk tányérra, ízesítsük
szerecsendióval és
sóval, majd a halakból és a garnélákból rakjunk rá. Ezután locsoljunk rá a mártásból, és zöld
citrommal díszítve tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>