A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, nem túl puhára főzzük, közben a halat alaposan megmossuk,és az alvadt vért eltávolítjuk róla.Megtisztítjuk a leveszöldséget, aprór
Vajjal bélelt tepsibe tesszük a felkockázott halat, meglocsoljuk a borral, és párolódni hagyjuk. Ha a hal megpuhult, leszűrjük a levét és a mártásba öntjük. A mártásba ke
A halat megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrét, felcsíkozzuk és bedörzsöljük sóval.
Összedolgozzuk a lisztet a sörrel, a tojások sárgájával, az olajjal és a sóval. Majd hozzáke
A pontyot tisztítsuk meg, a fejét vágjuk le, belét vegyük ki, és a törzsét daraboljuk fel. Sózzuk be, majd forgassuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Forró olajban süs
Összevágjuk a káposztát, megpároljuk az olajban, tepsibe tesszük, ráhelyezzük a fűszerezett halat és mielőtt majdnem megsült, leöntjük a tejföllel és készre sütjük.
A felcsíkozott répát és a felkockázott hagymát egy kanál vajon megpirítjuk, majd félretesszük, közben a halat felszeleteljük. A maradék vajból és lisztből világos rántást
A halfilét felszeleteljük, besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és a vajban készre sütjük. Ezután egy jénaiba rakjuk a szeleteket, meglocsoljuk a tejföllel, rászórjuk a zsem
Kivajazott tepsibe tesszük a felaprított halat, gombát, hagymát, majd megfűszerezzük és meglocsoljuk a borral őket. Ha a hal megfőtt, leszűrjük a levét, hozzáadunk 4 dkg
Ugrás a lap tetejére >>