» 1 sütődeszka, legalább 30 percig vízben áztatva » 1 bőr nélküli lazacfilé, leöblítve, és a deszka méretének » megfelelő darabokra vágva » chimchurri mártás » grillezett kenyér, a tálaláshoz
Amíg a deszka ázik, a grillen parazsat készítünk, úgy, hogy csak az egyik oldalon melegítsen, a másikon ne. A lazacot a deszkára tesszük, a mártással meglocsoljuk, és a tűzre tesszük, ahol nincs tűz. Fedővel letakarjuk, és 45-60 percig sütjük. Villával ellenőrizzük.
Mártás:
10 dkg petrezselyem
5 dkg koriander
5 dkg friss menta
2 evőkanál friss oregánó
5 dkg felaprított vöröshagyma
3 gerezd meghámozott fokhagyma
fél kiskanál cayenne-bors
fél kiskanál tengeri só
fél kiskanál frissen őrölt fekete bors
0,8 dl olívaolaj
0,8 dl sherryecet
0,3 dl víz
A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, és kész is van.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom