4 dl
sós
vízben fél óráig főzzük az árpagyöngyöt, majd egy negyed órára letakarva állni hagyjuk.
A
káposztát megtisztítjuk, a torzsát kivágjuk, negyed órára
sós
vízbe rakjuk, majd alaposan átöblítjük.
1,5 liter
vízbe beleteszünk
sót,
majoránnát,
köményt és
hagymát, főzni kezdjük benne negyed óráig a kelt., majd leszűrjük.
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, ledaráljuk és összedolgozzuk az árpagyönggyel, a
tojásokkal és a
sajt nagy részével.
sózzuk,
borsozzuk,
petrezselyemmel,
majoránnával és
fokhagymával ízesítjük.
Kikenünk
vajjal egy tepsit, a
káposztalevelekkel kirakjuk és rákanalazunk a töltelékből. Azután megint
káposztát rakunk rá és így folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. Ráöntjük a
tejfölt és előmelegített sütőben fél óráig pirítjuk, majd meghintjük a maradék
sajttal és további 10 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>