» 4 szelet harcsafilé, leöblítve és megszárítva » 0,5 dl olívaolaj » 1 evőkanál cajun fűszer » mártogató: » 20 dkg lágy krémsajt » 1 evőkanál tej » 45 dkg füstölt harcsa » 3 evőkanál finomra aprított vöröshagyma » fél-egy kiskanál reszelt torma » fél kiskanál finom tengeri só » fél kiskanál őrölt fekete bors » 6 csepp csípőspaprika-mártás » 1 kiskanál Worcestershire mártás
A halat olajjal megkenjük, és fűszerezzük. Egy alumínium tálcát beolajozunk, és a halat rátesszük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. Rádobjuk a faforgácsot, és a tálcát a sütő azon részére tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellenőrizzük.
A sütőt előmelegítjük. A hozzávalókat összekeverjük, és egy tepsibe kanalazzuk, és addig sütjük, amíg bugyborékolni kezd. Kb. 15 perc. Forrón, sós keksszel vagy pirítóssal tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom