A fogast megfelelően előkészítjük, megmossuk és kifilézzük. A halcsontokból a felvágott zöldségekkel fél óra alatt levest készítünk, amit
sóval, fehér
borssal,
babérlevéllel és
citromlével ízesítünk. Ha kész átszűrjük.
Ki
vajazunk egy tepsit, belerakjuk a halszeleteket és megszórjuk
sóval, az alapléből pedig locsolunk rá. Lefedve egy negyed órára takarékon sütőbe tesszük.
A mártás elkészítése:
A
vajat addig hevítjük míg fel nem olvad. A
tojássárgáját a
vízzel gőz felett habosra keverjük. Ezután beledolgozzuk a felolvadt
vajat, amit
citromlével,
borssal és
sóval ízesítünk.
A halszeleteket egy tányérra rakjuk és a mártással lelocsoljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>