Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 580 kcal/2435 kj adagonként
A halfilét daraboljuk fel. A
fokhagymát pucoljuk meg és 2 gerezdet zúzzunk össze. Az összezúzott
fokhagymát, és a halfilé darabokat keverjük össze a
citromlével és 2 evőkanálnyi olajjal. Eztuán ezt a keveréket fél órára tegyük be a hűtőbe állni, pácolódni.
A piros
paprikát csíkozzuk fel, de a magokat távolítsuk el belőle. A megmaradt 2
fokhagyma-gerezdet aprózzuk fel. A vörös
hagymát pucoljuk meg, és kockázzuk fel. A vegyes tengergyümölcseit alaposan mossuk át.
Egy serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat és rakjuk bele a vörös
hagymát, az erős
paprikát és a
fokhagymát, ezt kevergessük benne kb 5 percig. Ezután adjuk hozzá a
rizst, és addig kevergessük míg üvegessé nem válik, majd öntsük rá a zöldségalap-levet. Ezután belekerülhet a
sáfrány, és fedjük be. Így pároljuk kicsi lángon 10 percen át.
A sügérfilét kivehetjük a pácból, és rakjuk rá a
rizsre, majd pároljuk tovább 5 percig. Ezután a tenger gyümölcseit, és a zöld bor
sót is rakjuk rá a sügérfilére, majd további 4-5 perc párolás következik. A
citromszeletek díszítéshez használjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>