Keresett szó : cseh (20 db)
A zellert, sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a borjúcsontot és a babérlevelet, 3 l vízzel felengedjük, majd 2 órát főzzük. Leszűrjük, hoz
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd megkelesztjük. Utána a liszthez adjuk, a tojások sárgájával, a porcukorral és a sóval együtt. Annyi langyos tejet
A zsemléket felkockázzuk, és kiszárítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Kevés tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ha megkelt, a tojássárgájával együtt a
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, vajjal, fahéjjal, tejszínnel és ánizsmaggal. Félujjnyira kinyújtjuk, majd 15 cm átmérőjű lapokat szaggatunk belőle. Rákenjük a lekvár
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, tojássárgájával, sóval, porcukorral és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt t
A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap a leveszöldséggel együtt kb. fél óra alatt puhára főzzük. Eközben a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, ezen megpirítj
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben főzni kezdjük. Eközben a felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt répát, és az egés
2 dl vízben megfőzzük a húsleveskockát kakukkfűvel és szegfűborssal. Fácán kívül-belül megsózzuk, a mellét, illetve a combokat szalonnaszeletekkel borítjuk be. Tűzálló tá
Ugrás a lap tetejére >>