A káposztát bő vízzel lemossuk, és ha már puhára főtt a fűszeres vízben, berántjuk a zsírból, lisztből, tejből készült rántást, amit előzőleg összekevertünk a zsírban pir
Fűszeres vízben megfőzzük a spárgákat, hagyjuk kicsit hűlni, végül leöntjük a mártással.
A lisztet, tojás sárgákat, tejfölt, fűszereket egybe keverjük, és a főtt spárgákra öntjük. A tetejét megszórjuk a vajjal és a morzsával, és arany barnára sütjük.
Tésztát készítünk 25 dkg lisztből, fél dkg sóból, 1 dkg cukorból, 1 evőkanál olajból és felvert tojás fehérjékből. A spárgát citromos, borsos, sós lében pácolódni hagyjuk
A spárgát felaprítjuk és enyhén cukros vízben puhára főzzük. Közben lisztből és vajból rántást készítünk és hozzáadjuk a főzelékhez Citromlével, cukorral és sóval ízesí
Zsírban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sóskát, puhára pároljuk, majd behabarjuk a tejföllel kevert liszttel, végül cukorral ízesítjük.
A parajleveleket sós vízben megfőzzük, lepasszírozzuk, hozzáadjuk a vajat, fűszereket, és végül a tejszínt.
Lásd a főzelékeknél, de különbség, hogy ecet helyett citromlével ízesítjük, tejföl helyett tejszínt használunk hozzá, és a paprikát kihagyjuk belőle.
Ugrás a lap tetejére >>