A
paprikát a sütő
rácsán addig sütjük, amíg hólyagos nem lesz, ekkor leszedjük a héját, és felszeleteljük. A
padlizsánt és a
cukkinit kockákra vágjuk, majd olajban átpirítjuk őket, és
sóval,
paprikával, köménnyel fűszerezzük. Ezután beletesszük az összepréselt
fokhagymát, majd felöntjük 2 dl
vízzel, hozzáadjuk a
citromlevet, és az egészet felfőzzük. A
paradicsomot is megtisztítjuk a héjától, felkockázzuk, majd a felszeletelt
paprikával együtt a
padlizsános keverékhez adjuk. Így még egy kicsit forraljuk, majd belerakjuk a pepperónit, amelyet előzőleg felkarikáztunk. Még 5 percig pároljuk, majd ízlés szerint ízesítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>