Előkészítési idő: 10 perc
Teljes elkészítési idő: 30perc
Olajjal vékonyan megkent serpenyőt vagy grillezőt magas hőfokon forrósítsunk fel. 6-8 percig süssük a csirkét oldalanként, vagy amíg át nem sül. Vékony darabokra vágjuk fel és tegyük félre.
Főzzük a tésztát al dente állagúra egy nagy lábos forrásban lévő
sós
vízben. A vizet szűrjük le és a tésztát öntsük vissza az edénybe, hogy melegen maradjon. Egy grilltálra helyezzük a prosciutto
sonkát és 2 percig süssük mindkét oldalát, vagy amíg nem lesz ropogós. Kissé hagyjuk hűlni és tördeljük szét. A
borsmustárlevelekkel, a
paradicsommal, a prosciutto
sonkával, az
articsókával és a csirkével keverjük össze a tésztát egy nagy tálban. Alaposan forgassuk össze. A balzsam
ecettel 60ml-nyit keverjünk össze a félretett
articsókás olajból. Ezzel jól locsoljuk meg a tésztát. Fűszerezzük ízlés szerint.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 9g
zsír
51g szénhidrát, 4g élelmi rost
103mg koleszterin, 1705kJ (410kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>