Fokhagymás- gyömbéres garnélarák receptHány személyre: 4 adag
» 2 evőkanál olaj
» 1 kg nyers király garnélarák, megtisztítva, de a farok végén a páncélt rajtahagyva, lapjában bevágva és szétterítve
» 3- 4 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 5 cm- es friss
gyömbérdarab, gyufaszálakra vágva
» 2- 3 kisebb piros csili
paprika, magja eltávolítva, apróra vágva
» 6
koriandergyökér, finomra vágva, továbbá néhány
korianderlevél a díszítéshez
» 8 új
hagyma, kis darabokra vágva
» fél piros kaliforniai
paprika, vékonyra szeletelve
» 2 evőkanál
citromlé
» 125 ml
fehérbor» 2 teáskanál összezúzott pálma
cukor» 2 teáskanál halszósz
Előkészítési idő:25 perc
Teljes elkészítési idő:10 perc
1 Egy vokot hevítsünk fel forróra, öntsük bele az olajat, forgassuk körbe, hogy az oldala is olajos legyen. Két részletben, kevergetve, magas hőfokon süssük a garnélarákot, a
fokhagymát, a
gyömbért, a csili
paprikát, a
koriandergyökeret 1- 2 percig, illetve amíg rózsaszínűvé vállnak a rákok.A garnélákat szedjük ki és tegyük félre.
2 A vokba tegyük bele az új
hagymát és a kaliforniai
paprikát, majd magas hőfokon 2- 3 percig főzzük. Aztán öntsük hozzá a
citromlét, a
fehérbort, a pálmacukrot. Amíg a lé kétharmada elfő addig főzzük.
3 A vokba tegyük vissza a garnélákat, locsoljuk meg a halszósszal, rázzuk jól össze, hogy átforrósodjon.
korianderlevelekkel díszítsük, és már tálalható is.
Tápértékek adagonként:
1 g fehérje, 10 g
zsír
4,5 g szénhidrát, 1,5 g élelmi rost
0 mg koleszterin, 550 kJ (130 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>