Gombás, ricottás pizza olívabogyóval recept

Hány személyre: 6 adag

» 4 lucullus paradicsom, negyedekre vágva
» háromnegyed teáskanál porcukor
» 7g élesztőpor-, vagy 15g friss élesztő
» 125ml zsírszegény tej
» 220g sima liszt
» 2 teáskanál olívaolaj
» 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
» 1 fej hagyma, vékonyra vágva
» 750g gomba, szeletelve
» 250g zsírszegény ricotta sajt
» 2 evőkanál felszeletelt fekete olajbogyó
» kisebb friss bazsalikomlevelek
Elkészítési idő: 30 perc+ kelesztés
Teljes elkészítési idő: 1 óra
210°C-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 6-os, 7-es fokozat) A paradicsomokat egy sütőpapírral bélelt sütőrácsra rakjuk le. Szórjuk meg törött fekete borssal és val valamint egy teáskanál cukorral. Süssük 20 percig ill. amíg a pereme barnulni kezd.
Az élesztőt és a fennmaradó cukrot 3 evőkanál meleg vízzel keverjük el, míg az élesztő felolvad. Takarjuk be, és míg habos nem lesz tároljuk meleg helyen. A tejet melegítsük meg. A lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd a tejet és az élesztőt keverjük hozzá. Lágy tésztává dolgozzuk össze, egy kevés liszttel megszórt deszkára helyezzük és dagasszuk 5 percig. Tartsuk meleg helyen 40 percig egy enyhén beolajozott tálban letakarva ill., amíg nem dagad a kétszeresére.
Az olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, a hagymát és a fokhagymát pirítsuk puhára. A gombát adjuk hozzá. Addig kavargassuk, amíg a leve leforr és megpuhul. Hagyjuk hűlni.
Egy belisztezett deszkára borítsuk a tésztát és enyhén gyúrjuk össze. 36cm átmérőjű kör alakra nyújtsuk ki, majd helyezzük egy kevés zsiradékkal bekent sütő- vagy pizzalapra. A ricotta sajttal terítsük be, de a peremét hagyjuk szabadon, melyet a feltétre visszahajtunk. A tetejét borítsuk be a gombával, a közepén hagyjunk helyet a paradicsomnak és az olívabogyónak. A gombára hajtsuk vissza a tészta peremét és a felgöngyölt széleket lisztezzük meg. Süssük 25 percig vagy amíg aranybarnára nem sül. Díszítsük bazsalikommal.
Tápértékek adagonként:
15g fehérje, 7,5g zsír
30g szénhidrát, 6g élelmi rost
20mg koleszterin, 1100 kJ (265kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Fűszeres olasz marhasült - Olaszország
A húst megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk. Egy edénybe rakjuk bele a leszűrt és a száraitól...
Szezámmagos tonhalsteak
Készítsünk páclevet az olívaolajból, a szezámmagból, a citromléből, és a fűszerekből. Tegyük a tonha...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat