Bacchus eledele buggyantott tojással receptHány személyre: 4 személyre
» 2
mogyoróhagyma» 6 dl száraz, gyümölcsös
fehérbor» 1,5 l szárnyashúsleves
» 2
citrom» 75 g
vaj» 8 szendvicskenyér
» 2 dl
tejszín
» 8
tojás» 2 fürt kemény húsú szőlő
»
só és
bors
Az összevágott
hagymát a bor felében pároljuk meg, majd dolgozzuk hozzá a
tejszínt és takarékon néhány percig rotyogtassuk. Fűszerezzük
sóval és
borssal.
A levest kezdjük el főzni és facsarjuk rá a
citromokat, valamint öntsük bele a maradék bort. Ebben a lében főzzük meg a buggyantott
tojásokat, majd csöpögtessük le. Ugyanebben a lében pároljuk meg a szőlőszemeket.
A
vajban megpirított kenyérre tegyük a
tojásokat és tálaláskor helyezzük mellé a szőlőt és kanalazzuk rá a
hagymás szószt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>