Pikáns szalámis muffin receptHány személyre: 12 darabhoz
» 10 dkg szalámi
» 10 dkg konzerv fehér bab
» 1 fej
mogyoróhagyma» 1 ek.
vaj» 25 dkg
liszt» 2 tk.
oregánó»
só és
bors» 2 és fél sütőpor
» fél tk. szódabikarbóna
» 1
tojás» 0,6 dl étolaj
» 1 ek.
ecet» 3 dl író
» szeletelt szalámi és kerti zsázsa a díszítéshez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinformát kibéleljük papírral. A szalámit apróra kockázzuk. A babot lecsepegtetjük. A
hagymát finomra vágjuk, majd felforrósított
vajon megfuttatjuk.
A
lisztet összekeverjük a szalámival és a babbal. Hozzáadjuk a
hagymát, a sütőport, a szódabikarbónát és az
oregánót. Sózzuk és
borsozzuk.
A
tojást felverjük és elkeverjük az olajjal, az
ecettel és az íróval. Hozzáadjuk a
lisztes keveréket, és jól elkeverjük.
A tésztát beletöltjük a formákba, majd 20-25 perc alatt megsütjük.
Szalámiszeletekkel és zsázsával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>