Szeleteljük fel a
banánokat ujjnyi vastag szeletekre,majd locsoljuk meg a
citromlével és a
mézzel.
A zsemlemorzsához keverjük hozzá a
szezámmagot,a
liszthez pedig a vaníliás cukrot.
Panírozzuk be a
banánszeleteket - vigyázzunk,mert a
méztől még csúszósabbak lesznek.
Forrósítsuk fel az olajat vagy
vajat,és süssünk benne ropogósra a tallérokat pár perc alatt. Érdemes egyszerre maximum 2-3 szelettel dolgozni,mivel a
szezámmag és
cukor miatt nagyon hamar oda tudnak kapni a szeletek - főleg,ha
vajban sütjük őket.
Ha elkészültek,itassuk le róluk a felesleges zsiradékot,majd halmozzuk őket piramis alakba,és díszítsük fel datolyával,esetleg friss
mentalevelekkel - és már kész is.
Előkészület:20 perc
Sütés:3 perc
Szerző:
Snifi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>