A megtisztított, megmosott
gombafejeket
sóval,
citrommal és
babérlevéllel ízesített
vízben néhány percig főzzük. Leszűrjük, és leszárítjuk. A
hagymát felkarikázzuk, majd
vajat forrósítunk, és megfuttatjuk rajta. Rátesszük a felszeletelt májat,
sóval,
borssal és
majoránnával ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk. Rászórjuk a
lisztet, hozzáadjuk a
tejet, és összeforraljuk. Egyesével hozzáadjuk a
tojássárgákat, majd átpasszírozzuk. Simára keverjük, beleöntjük a
konyakot, majd a
gombafejek felébe töltjük. Az üres
gombákat a töltöttekre tesszük, összenyomjuk, bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>