Porcelán csészécskékbe rétegenként lerakjuk a salátát és a sonkát, végül a bevert tojásokat, és leöntjük a felhevített kocsonyával, majd ismét lehűtjük.
A tojásokat mossuk meg, és tegyük a füstölt lébe. Forraljuk lassan fel, és főzzük 15 percig. A citromlevet, a cukorral, 2 ek. főzőlével öntsük a zselatinra, és kis lángon
Forraljuk fel a csontokat bő vízben, majd öblítsük le őket. Másodszorra már tegyük a leveshez a zöldségeket és a sót is. Kb. 3 órán keresztül főzzük amíg a víz jó része e
A húslét összekeverjük a borral, és a kétféle húst megfőzzük benne. Megfűszerezzük, majd ha a húsok megpuhultak, leszűrjük. A húsokat felkockázzuk, majd leöntjük a lével.
A húst és a szalonnát 60 percig főzzük a húslében. Beletesszük a sárgarépát, és még fél órát főzzük. Utána a húst és a szalonnát felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk,
A csülköt a farokkal, hagymával és szalonnabőrrel együtt 4 liter sós-borsos vízben 3 órát főzzük. Két óra után hozzáadjuk a sárgarépát. Utána a csülökről lefejtjük a bőrt
Salátát készítünk: a felkockázott halat, gombát, zellert, paradicsomot, fűszereket összeöntjük a mártással, és a felolvasztott kocsonya felével. A maradék kocsonyát a bev
A húst, zöldségeket, fűszeres vízben feltesszük főni. Ha megpuhult a hús, leszűrjük a levét, a húst feldaraboljuk, és egy lábosba tesszük, majd ráöntjük a levet, megszórj
Ugrás a lap tetejére >>