Piros rácsos marhaszelet hagymával receptHány személyre: 6 személyre
» 2 1/4 csésze
zsírmentes
tej» 1 1/2 csésze
víz» 1 1/2 csésze kukorica
liszt» 1/2 csésze reszelt
parmezán» 1 ek.
vaj» 4 közepes
hagyma» 2 tk. étolaj
» 1/2 kg sovány darált marha- vagy sertéshús
» 2-3 tk.
chilipor
» 1/2 csésze egész konzerv
paprika» 2 doboz (10-10 dkg) egéaz zöld
chilipaprika
A
tejet, a vizet és a kukorica
lisztet összedolgozzuk és elkezdjük hevíteni. 1 perc főzés után adjuk hozzá a
sajtot és a
vajat is, majd öntsük a keveréket egy tűzálló tálba. A felvágott
hagymákat üvegesre pároljuk és a kukorica
lisztes massza köré helyezzük.
Süssük meg a darált húst,
chiliporral ízesítjük, majd a tál közebébe rakjuk. A
paprikákat ujjnyi széles csíkokra vágjuk és
rács alakban a húsra helyezzük. Előmelegített sütőben fél óra alatt elkészítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>