» 600 g darált sertéshús » 1 fej hagyma, finomra vágva » fél csésze kenyérmorzsa » 6 szelet húsos szalonna, apróra vágva » 1 tojás, felverve » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 2 ek. finomra vágott zsálya » 1 tk. só » fél tk. frissen őrölt fekete bors » 2 ek. extra szűz olívaolaj » 2 közepes hagyma, felszeletelve » 4 lisztes hamburgerzsemle, kettévágva » fél csésze paradicsom-és almacsatni » 1 csésze zsenge céklalevél » fél csésze majonéz
Robotgépben keverjük össze a húst, a hagymát, a morzsát, a szalonnát, a tojást, a fokhagymát, a zsályát, a sót és a borsot. Formáljunk a masszából 4 pogácsát, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn. Kenjük meg a pogácsákat olajjal, és grillezzük meg őket. Olajozzuk meg a sütőlapot, és süssük meg rajta a hagymát. A zsemléket is pirítsuk meg. A zsemlék olajára tegyük bele a hagymát, rá a húspogácsát, egy kanál csatnit, és a céklalevelet. A tetejüket kenjük meg majonézzel, és tegyük rá a zsemle tetejét, és forrón tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 8-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom