Csülköt kiáztatjuk, majd feldaraboljuk. Vöröshagymát felkarikázzuk, fokhagymát megpucoljuk. Fűszernövényeket felaprítjuk, zsemléket kockára vágjuk és lepirítjuk.
Bográc
Csirkemellet nagyobb kockára vágjuk. Pác hozzávalóiból a hagymát finomra vágjuk, fokhagymát áttörjük, ezeket kikeverjük a joghurttal és a tejszínnel, befűszerezzük és ebb
Gombát megmossuk és cikkekre vágjuk. Vöröshagymát apróra szeljük. Répát felkockázzuk, valamint a petrezselyemgyökeret is.
Zsírt hevítünk a bográcsban, beleszórjuk a gom
Pacalt sóval bedörzsöljük, kukoricaliszttel meghintjük és 2 órát állni hagyjuk. Ezután átmossuk. Vizet forralunk a bográcsban, a pacalt 1 órán át főzzük, majd leemeljük a
Tarját felcsíkozzuk és liszttel megszórjuk. Májat félujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Szalonnát feldaraboljuk, gombát csíkokra vágjuk. Petrezselyemzöldet felaprítjuk és a b
Hal fejét és farkát nem használjuk fel. Törzsét felszeleteljük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, 15 percig állni hagyjuk. Vöröshagymát kockára vágjuk, gombát pedig cikkekre.
Húst megtisztítjuk. Hagymát megpucoljuk, répát nagyobb darabokra vágjuk, petrezselyemgyökeret négybe szeljük. 1 liter vizet öntünk a bográcsba és hozzáadjuk a bort is. Be
Padlizsánt vékony karikára vágjuk, besózzuk és fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Meghámozott paradicsomot felkockázzuk, paprikát és cukkinit felkarikázzuk, hagym
Ugrás a lap tetejére >>