Diabetikus mézeskalács receptHány személyre:
» 1/2 üveg
mézpótló (DIABET diabetikus édesség
méz helyett)
» 5 dkg Rama
margarin» 2
tojás» 2 csapott evőkanál Canderel édesítőpor
» 1 teáskanál őrölt
fahéj» 1 csapott kávéskanál őrölt
szegfűszeg» 1 púpos teáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
» 40 dkg
liszt» darabolt dióbél (vagy
mogyoró,
mandula)
» 1
tojásfehérje a bekenéshez
Egy tálban a
mézpótlót és a Rama
margarint meglangyosítjuk. Egy másik edényben az édesítőport kikeverjük a
tojásokkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a
fahéjat és a
szegfűszeget, együtt jól összedolgozzuk, és hozzáöntjük a langyos, Rama
margarinos „
mézhez”. Együtt újból jól összedolgozzuk.
Végül hozzáadjuk a
lisztet, és jól összegyúrjuk a tésztát (ha úgy érezzük, hogy nagyon ragad, adjunk még hozzá
lisztet). Takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten pihentessük legalább fél napon keresztül.
Ki
lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságúra, és szaggassuk ki különböző formákkal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a kiszaggatott darabokat, megkenjük
tojásfehérjével, és díszítésként a közepükbe kissé belenyomunk 1-1 diódarabot (vagy 1-1 szem
mogyorót,
mandulát). Forró sütőben
mogyoróbarnára megsütjük, bő 5 perc alatt megsül. Ünnep előtt egy héttel már elkészíthető, fém dobozokban jól tárolható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>