Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak.
vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a
lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát, adjuk hozzá a
sót. Mindezt dolgozzuk össze a
vajjal és a
tojásokkal. Reszeljük le az
almát, és a
sárgarépát. Keverjük bele a tésztába az
almát, a
sárgarépát, a diót, a reszelt
narancshéját, és a
narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát, és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl. Konyharuhába tekerve több napig is eláll.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>