Vágjuk a
vajastésztát öt darabra, majd nyújtsuk a darabokat közepes méretű tepsi vagy tortaforma alakúra. Közben tisztítsuk meg a mazsolát, öntsük le forrásban levő
vízzel, és hagyjuk a
vízben kihűlni. Ezután szűrjük le, szárítsuk meg, majd keverjük össze a dióval és a por
cukorral. Béleljük ki a tepsi vagy tortaformánkat az egyik tésztadarabbal, szórjuk rá a töltelék negyedét, locsoljuk meg olvasztott
vajjal, majd borítsuk rá a második lapot. A rétegezést folytassuk addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. Simítsuk el a maradék
vajat a torta te
tején, majd 180 Celsius fokon előmelegített sütőben süssük meg. Ha megsült borítsuk ki egy
rácsra, és hagyjuk kihűlni. Keverjük el a
mézet 2,5 dl
vízzel, főzzük fel, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd oszlassuk el egyenletesen a torta te
tején.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>