A piskótát két lapba vágjuk. Az egyik lapot tortaformába fektetjük, és barackízzel megkenjük. Meghámozzuk, és vastagabb cikkekre vágjuk az
almát, és egy kevés
vízben 1 evőkanál
cukorral és a
citromhéjjal nem túl puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A felét a lekvárral megkent tésztalapra fektetjük. Habora keverjük a 4
tojás sárgáját a
cukorral és a
liszttel, majd hozzáadjuk a felvert
tojáshabot és a
fehérbort. Gőzön kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a habbá vert
tejszínt, és a kevés
vízben feloldott
zselatint. A formában lévő
almára simítjuk, és a te
tejére fektetjük az al
só felén szintén barackízzel megkent második tésztalapot. Te
tejét is megkenjük barackízzel, és kirakjuk a maradék
almacikkekkel. Legalább egy fél napig hűtőben állni hagyjuk.
tejszínhabbal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>