Emeletes esküvői torta recept

Hány személyre: 40

» 750 g vaj
» 400 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» 5 tojás
» 1 tojássárgája
» 1 üveg rumaroma
» 300 g búzaliszt
» 100 g kukoricaliszt
» 2 teáskanál sütőpor
» 100 ml tej
» 2 zacskó vaníliapuding
» 4 evőkanál rum
» 100 g őrölt, pörkölt mogyoró
» 75 g csokoládé
» 350 g marcipán
» 625 g porcukor
» 1 evőkanál cseresznyepálinka
» 1 tojásfehérje
» zöld és sárga ételfesték
» cukorvirágok a díszítéshez
250 g vajat, 250 g cukrot, a vaníliás cukrot, 5 egész tojást, 1 tojássárgáját. a rumaromát, a búza- és kukoricalisztet és a sütőport jó alaposan összekeverjük. Ha szükséges tejjel lazítjuk. A tésztánkat 2 kivajazott, kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 45-55 percig sütjük őket. Miután megsültek és kihűltek, 4 egyforma lapra vágjuk mindkettőt. Az így kapott 8 lap közül 2-t 14 cm-es körökre vágunk, 3-t pedig 20 cm-es körökre. A pudingot a csomagoláson írtak alapján elkészítjük a tejjel, a cukorral és 2 evőkanál rummal. Miután kihűlt, belekeverjük a vajat. A krém felébe keverjük az őrölt mogyorót, a másik felébe pedig a gőz fölött olvasztott csokoládét. A nagy lapok közül 2-t megkenünk a mogyorós krémmel, egymásra rakjuk őket, majd rátesszük a harmadik nagy lapot. A csokoládés krémmel megkenünk 2 közepes méretű lapot, egymásra tesszük őket és rányomjuk a harmadik közepes méretű lapot. Ezután a 2 kis lap közül megkenjük az egyiket megkenjük mogyorókrémmel, rátesszük a másik lapot és megkenjük csokoládékrémmel. A marcipánt összegyúrjuk 200 g porcukorral, 3 részre osztjuk és egyharmadát megfestjük zöld ételfestékkel. A zöld marcipánt kinyújtjuk, majd leveleket és virágokat vágunk ki belőle. A megmaradt marcipánt vékonyra nyújtjuk és bevonjuk vele mindhárom tortát. 300 g porcukrot összekeverünk a pálinkával, a sárga ételfestékkel és a tojásfehérjével, majd az így kapott mázzal mindhárom tortát bekenjük. Egy kis száradás után összeállítjuk az emeletes tortát: a nagy tortát tálra tesszük, erre ráhelyezzük a közepes, majd a kis méretű tortát. A végén habck- és marcipánvirágokkal díszítjük, továbbá a maradék porcukorból és tojásfehérjéből készült habbal.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Keréktészta-saláta szárított sonkával
A tésztát sós vízben ropogósra pároljuk, hideg vízzel mossuk át és csöpögtessük le. A vörösborecete...
Sajtos rakott brokkoli kenyérrel
A brokkolit átmossuk és rózsáira szedjük, majd lobogó vízben megpároljuk. A vajat kenjük a kenyerek...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat