A tészta elkészítéséhez a
lisztet elkeverjük a sütőporral, beledolgozzuk a
vajat, beleöntjük a cukrot, vaníliás cukrot, beleverjük a
tojást és annyi
tejfölt öntünk bele, hogy ruganyos tésztát kapjunk. A tésztát hűtőben min. egy óráig pihenni hagyjuk.
A töltelékhez az
almákat lereszeljük, ráfacsarjuk a
citromot, majd megszórjuk
fahéjjal és a
citrom héját is ráreszeljük. Közben, ha lejárt az idő a tésztát kivesszük a hűtőből, kettéosztjuk, majd mindkét felét kinyújtjuk. Az egyik részt sütőpapírral bevont tepsibe rakjuk, megszórjuk a dióval, majd rákenjük az
almás tölteléket, végül ráborítjuk a másik kinyújtott tésztát. Ezek után villával megszurkodjuk a te
tejét és lekenjük az egészet
tojással, majd 180 fokon k.b. 40-45 percig sütjük.
A
fahéjas borhab elkészítéséhez felforraljuk a bort, belefacsarjuk a
citromot, ráreszeljük a héját is, majd
fahéjat hintünk bele. Fölverjük a 4
tojás sárgáját és állandó keverés mellett rálöttyintjük a bort, az egészet addig verjük, amíg be nem sűrűsödik. Ezek után fölvágjuk a pitét, a borhabot pedig ráöntve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>