Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és vajazzuk ki.
A tojások sárgáját habverővel dolgozzuk össze a porcukorral, majd 3 perc után keverjük hozzá a vajat és a lisztet. A
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és kisodorjuk. Ezután kis négyzeteket vágunk amiket aztán kiflikké formázunk. Kizsírozott tepsibe alacsony lángon 20 percig sütjük. Kihű
A hozzávalókat összedolgozzuk, kikent tepsibe simítjuk, és baracklekvárral megkenjük. Rákenjük a habot, majd előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.
Ha
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojást és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy keményebb tésztát kapjuknk, mint a nokedli. 10 percig pihentetjük, majd gomb
A lisztet a sütőporral és a zsírral öszegyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a 2 tojást, a citrom reszelt héját, és annyi tejet, hogy könnyen dolgozható tészta legyen. A tész
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és világossárgára sütjük. A még forró tésztát megkenjük baracklekvárral. A 4 tojás fehérjéből vert habot össze
Először szétválasztjuk a tojásokat. A sárgat kevés cukorral keverjük el, a fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk. ezeket összekeverjük, és közben hozzáadjuk
10 dkg cukorral kikeverjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a fehérjéből felvert kemény habot, végül a lisztet is belekeverjük vigyázva, hogy össze ne essen. A masszát
Ugrás a lap tetejére >>