Angyali krémes desszert receptHány személyre: 8
» 3
tojásfehérje
» csipetnyi
só» 3,5 dl
cukor» 1 teáskanál sütőpor
» 1,5 teáskanál vaníliás
cukor» 2,5 dl szétmorzsolt
sóskeksz
» 1 dl kockára vágott pekandió
» 90 g lágy krém
sajt» 2,5 dl mini marshmallow
» 1 dl
tejszínhab
» 1 dl
tejföl
» 0,5 dl kockára vágott cseresznye
» összeillő friss gyülömcsök a tálaláshoz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ki
vajazunk egy 20 cm átmérőjű kerek tepsit. A
tojásfehérjéket a
sóval lágy habbá verjük. Összekeverünk 2,5 dl cukrot a sütőporral, és hozzáadjuk a
tojásfehérjékhez. Hozzáadunk 1 teáskanál vaníliás cukrot, és kemény, sima habbá verjük. Beleforgatjuk a szétmorzsolt
sós keksz és dió keverékébe. Beletöltjük az előkészített tepsibe. 30 percig sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt és benne hagyjuk a süteményt 10 percig, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A közepe be fog esni! Ezután kivesszük a tepsiből.
Összekeverjük a krém
sajtot a maradék 1 dl
cukorral és a 1/2 teáskanál vaníliás
cukorral. Beleforgatjuk a marshmallow-t, a
tejszínhabot, a
tejfölt és a cseresznyét. Szétterítjük a süteménylapon és hűtőszekrénybe tesszük.
Friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>