Kekszes Krémes receptHány személyre:
» Tésztához: 6
tojás fehérje,
» 20 dkg por
cukor,5 dkg
liszt,
» 15 dkg darált dió
» Krémhez: 6
tojás sárgája,
» 15 dkg por
cukor,1db vaniliás
» pudingpor,5 dl
tej, 25 dkg Rama
margarin,
» 1 tábla keserü csokoládá,
» 10 dkg darált dió a diszitéshez, egy csomag
» négyzet alaku háztartási keksz.
A
tojások fehérjét a 20 dkg por
cukorral kemény habbá verjük,amikor kész finoman belekeverjük az 5 dkg
lisztet és a 20 dkg darált diót. Sütőpapírral bélelt kb.
20x30 tepsiben ,előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet:
A
tojások sárgáját kikeverjük a 15 dkg por
cukorral a vaníliás pudingporral és kb 2 dl
tejjel.A 3 dl
tejet felforraljuk és krémet főzünk a
tojások sárgájával és a pudingporral.Amikor meghűlt finoman összekeverjük a habosra kikevert Rama
margarinnal.Az így elkészített krémet ketté választjuk és az egyikbe belekeverjük az egész apróra összevagdosott keserű
csokoládét. Ezzel megkenjük a kihűlt tésztát amit befedünk háztartási keksszel. A kekszes tésztát megkenjük a világos színű krémmel majd megszórjuk darált dióval. Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy a keksz megpuhuljon. Nagyon finom.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>