A felolvasztott vajat kissé lehűtjük, majd belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a citromhéjat, a citromlevét(keveset félreteszünk), a sót, a kétféle lis
A felszeletelt citromokat cukros vízben forrásig főzzük, majd a levet a zselatinnal besűrűsítjük. Ezután szitán áttörjük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket, és fagy
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki, és vágjunk ki belőle 4 kerek lapot. Tegyük sütőpapírba bélelt tepsibe, és süssük 10-15 percig. Vegyük ki a sütőbő
Keverjük össze a mascarponét a porcukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával. a tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a krémbe. Tegyük 2 órára a hűtőszekrényb
Összegyúrjuk a lisztet, a Rama margarint, a tojást, a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd egy órát állni hagyjuk. Ezután kinyújtjuk, csillag formával kiszaggatj
Egy tálban habverővel összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat, a lisztet és a sütőport, valamint a tejet és a citromlevet. Ezután a tojásfehérjét
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd ötfelé osztjuk, és egyforma nagyságúra nyújtjuk. Külön megsütjük őket. (190 fok, 10 perc)
Krém készítése: 1 dl tejet elkeverünk a
Egy tálban összekeverjük a reszelt citromhéjat, a sütőport, 25 dkg cukrot, 4 tojást és két tojássárgáját. A maradék cukorral felverjük a két tojásfehérjét, majd adagonkén
Ugrás a lap tetejére >>