Omlós tészta:
A
tojást verjük fel, adjuk hozzá a
sót és a cukrot. Keverjük habosra, szórjuk bele a
lisztet, a
citromhéjat(vagy vaníliát vagy rumot). Keverjük össze, majd vegyünk ki maréknyi darabokat és morzsoljuk el. Szórjuk a morzsalékoa tésztát egy
lisztezett felületre, keverjük össze a
vajjal, majd formázzunk belőle golyót, és 1 órára tegyük a hűtőbe.
Mossuk meg a szőlőszemeket. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy 24 cm átmérőjű formát. Az aljét szurkáljuk meg villával. Tegyük rá a szőlőszemeket és süssük 10 percig. A
tojást keverjük össze a
cukorral, amikor fehéredni kezd adjuk hozzá a
tejszínt. Verjük fel a habverővel, majd fokozatosan adjuk hozzá a
tejet, és a
pálinkát. Vegyük ki a tortát a sütőből, öntsük rá a krémet, és süssük még 30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából.
Mindössze 75 perc alatt elkészül, plusz a pihentetési idő.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>