A sütőporos
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, 1 vaníliás
cukort, a
tojást és a felszeletelt
vajat. Alaposan összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű korongokat vágunk ki a tésztából és előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük. 125 ml vizet, a
fehérbort, a megmaradt cukrot, vaníliás cukrot és a
fahéjat összekeverjük és felforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, felezett és kicsumázott
almákat. Rövid ideig pároljuk az
almákat, majd leszűrjük és a levet félretesszük. A félretett léből kimérünk 250 ml-t és ezzel elkészítjük a pudingot. A tűzről levéve, belekeverjük a rumot, majd ezzel a krémmel megtöltjük a tésztákat. Mindegyik tortácskára teszünk egy fél
almát, majd a megmaradt lével elkészítjük a tortazselét és áthúzzuk vele az
almákat. Végül a megpirított
mandulapehellyel megszórjuk az
almákat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>