A citromlevet keverjük össze annyi mézzel, hogy kellemesen savanykás maradjon. Adjuk hozzá a citromhéjat és a rumot. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele óvat
A cukrot lábosba tesszük, felöntjük 5 deci vízzel, majd forrás után még 5 percig főzzük. Ekkor beleöntjük a gyümölcslevekkel, majd ha kihűlt, a mélyhűtőbe tesszük. Hároms
A vaníliarudakat a tejjel forráspontig melegítjük, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután a rudakat eltávolítjuk, és a tejet fokozatosan a cukros tojássárgájába keverjük. Ad
A csokifagyit addig kevergetjük, amíg megpuhul, majd egy kifolpakozott 8 decis tálba öntjük, és a tetején eloszlatjuk a reszelt csokit. Ezután a maradék helyet feltöltjük
A hozzávalókat simára keverjük, majd megfagyasztjuk.
Kb. 1 dl tejszínhez hozzákeverjük a reszelt csokoládét, s lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a tojást, a porcukrot, majd gőz fölé t
A csokoládét egy reszelő segítségével lereszeljük. A tejszínből 4 dl-t egy konyhai robotgép segítségével kemény habbá verünk, a maradék 2 dl-t a tojássárgájához, a vaníli
Egy lábosba tesszük a tejet, a mézet és a vaníliarudat, felforraljuk, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután belekeverjük a felvert tojássárgájákat, és addig főzzük, amíg be
Ugrás a lap tetejére >>