A marcipánt és 100 g porcukrot alaposan összegyúrunk, majd por
cukorral meghintett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Az
ananászt vékony csíkokra vágjuk és szorosan elrendezzük a marcipán te
tején. 200 g
csokoládét, miután apró darabokra törtünk,
vízgőz fölött megolvasztjuk, majd egy kis pihentetés után hozzákeverjük a kávéport, a
konyakot, a
vajat és a megmaradt cukrot. Habos krémmé keverjük, majd rákenjük az
ananászos lap te
tejére és hűtőbe tesszük pihenni. Ezután felvágjuk kb. 2x2 cm-es négyzetekre. A megmaradt
csokoládét
vízgőz fölött felolvasztjuk és ebbe mártjuk a bonbonokat, majd a felesleget lecsöpögtetjük és
zsírpapírra tesszük őket. Végül a megadott hozzávalókkal díszítjük a bonbonokat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>