A zúzát megtisztítjuk,
sós
vízben félig megfőzzük, és finomra daráljuk. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a zúzát, a felaprított
hagymát és
fokhagymát, majd megpirítjuk. Megvárjuk, amíg kihűl, majd belekeverjük a
burgonyát a
tojást és a grízt, majd
sóval,
borssal ízesítjük. Annyi
tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető legyen. A réteslapokra simítjuk, felcsavarjuk, majd kívülről bekenjük őket olajjal, és megsütjük.
A mártáshoz a
vajat felhevítjük, rászórjuk a
lisztet, majd ha egy kicsit megpirult, belekeverjük a felaprított kaprot és a levest. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a
tejfölt és egy kis
citromlevet, majd a rétes mellé tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>