A csipkebogyót a vízben megfőzzük, majd szőrszitán áttörjük. (A magokat ne nyomjuk szét!) Hozzáadjuk a cukrot, majd 25-30 percig forraljuk. Meleg üvegekbe merjük, majd eg
A csipkebogyót megmossuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd a húsát ledaráljuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 24 órára hideg helyre tesszük. Utána alaposan összekever
Pucoljuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük fel. Adjuk hozzá az átöblített csipkebogyókat és engedjük fel vízzel. Főzzük fel és takarékon pároljuk fél órán át. Ez
A csipkebogyót pépesítjük, a vízben felmelegítjük, majd 2 napig állni hagyjuk. Közben néha megkeverjük. Utána ruha segítségével leszűrjük. A cukrot egy kevés vízzel sűrűr
Metélőhagymát, kaprot, a kakukkfű,rozmaring, citromfűágakat öblítsük le. Peperonit félbevágjuk és apróra vagdaljuk. Narancshéjdarabokat forró vízzel megmossuk. Valamennyi
Mossuk meg az érett szilvákat, majd magozzuk ki őket és főzzük sűrűre, folyamatos kavargatás mellett. Tegyük a kész lekvárt előmelegített üvegekbe és hagyjuk egy napot ál
A narancs sárga héját levágjuk, üvegbe tesszük, felengedjük hideg vízzel, majd 4-5 napig állni hagyjuk. A vizet minden nap lecseréljük. Utána tiszta vízben 10 percig főzz
A barackok héját lehúzzuk, magját kiszedjük, majd citromos vízbe tesszük. Utána leszűrjük, majd ujjnyi cukorral üvegekbe rétegezzük. A tetejére több cukor kerüljön. Ráhin
Ugrás a lap tetejére >>