A babot jól felengedjük vízzel, fűszerezzük sóval, felforraljuk és közepes lángon roppanósra pároljuk. Ezután leszűrjük, befőttes üvegekbe töltjük, felengedjük a levével
A ribiszkét megmossuk, a szárvégeket lecsipkedjük. A fodormentát leöblítjük, leszárítjuk, majd finomra vágjuk. A ribiszkét, mentát, citromlevet, barna cukrot és a likőrt
A rikiszkét alaposan átmossuk, és leszárítjuk. Egy zománcozott lábosba tesszük, ráöntjük a vizet, és felforraljuk. Utána levét kinyomjuk, belekeverjük a cukrot, és újból
Szedjük le a szárról a szemeket, mossuk meg és engedjük fel 2 deci vízzel. Főzzük fel és pároljuk takarékon 10 percen át, közben folyamatosan keverjük. Ezután passzírozzu
A fenyőrügyeket és a kakukkfüvet leöblítjük, az almalébe tesszük, felforraljuk. Levesszük a tűzről, és a fazékban 12 óra hosszat állni hagyjuk.
A fazekat ismét feltessz
Megtisztítjuk a meggyet és a málnát, jó alaposan megmossuk és ki is magozzuk a meggyet.
A cukrot hozzáadjuk, jól elkeverjük és állni hagyjuk egy éjszakán keresztül. Fol
Fokhagymát hurkapálcikára tűzzük. Bazsalikom leveleket letépkedjük, és a fokhagymával együtt száraz palackba tesszük, vörösbor ecettel vagy fehérbor ecettel felöntjük.
1
Az epret megtisztítjuk, megmossuk, majd a cukorral üvegekbe rétegezzük. Az üvegeket meleg vízbe állítjuk, majd felforraljuk a bort a vaníliával, és rámerjük az eperre. Le
Ugrás a lap tetejére >>