A mustot dupla tüll segítségével leszűrjük, üvegekbe töltjük, majd szórunk rá egy kevés tartósítószert. Ne keverjük össze! Egy vászondarabbal lefedjük, és egy hónapra hid
A mirabellát megmossuk. A cukrot 4 ek. vízzel addig hevítjük, míg karamellizálódni nem kezd. Ekkor felöntjük a fehérborral és a fehérborecettel, majd hozzáadjuk a mirabel
Az egrest megtisztítjuk, szárát leszedjük, majd kettévágjuk, és a felét leturmixoljuk. A maradék egressel együtt egy lábosba tesszük, majd a citromlevelet széttépkedjük,
Az egrest a cseresznyével együtt megmossuk, 3 dl vízzel feltesszük főni. A citrom héját vékonyan lehámozzuk, levét kifacsarjuk. A citromlevet a gyümölcsökhöz adjuk. Fedő
Dinnyehéjat kisebb darabokra vágjuk, és tálba tesszük. Megsózzuk, vizet öntünk rá, összekeverjük, és 24 óráig állni hagyjuk. Dinnyehéjdarabokat fazékba tesszük. Vizet önt
Annyi cukrot, amennyi az eper, főzzünk össze egy kevés vízzel, egy feldarabolt citrommal és némi vaníliával. Az epret mossuk meg, és forrázzuk le enyhén ecetes vízben. Ez
A gyümölcsöt a cukorral üvegekbe rétegezzük. Egy késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére, majd 10-15 percre gőzbe állítjuk.
Megmosszuk, majd lecsurgatjuk az epreket. Berakjuk őket egy nagy edénybe, rétegezve. minden sor eperre porcukrot hintünk, hogy befedje az epreket. Mikor elfoogyott az epe
Ugrás a lap tetejére >>