Az epret megmossuk, kicsumázzuk. A mennyiség felét elpépesítjük a citromlével, másik felét apróra vágjuk. A babkávét 1 vagy 2 teafilterbe tesszük, a filter száját elkötjü
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. Hozzákeverjük a cukrot. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A reszelt citromhéjat, a citromlevet, a római köményt és a p
Mossuk és tisztítsuk meg a málnát, majd törjük le. Adjuk hozzá a cukrot és folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ha hab keletkezne, szedjük le róla. Ha kicseppentünk belő
A citromfűlevelet leöblítjük, leszárítjuk, a levélkéket letépkedjük. A málnát a citromfűlevéllel, a citromlével és a cukorral robotgépben 10 percig keverjük, hogy a gyümö
Keverjük össze a hozzávalókat, és főzzük 20 percig.
Előkészület: 10 perc.
Főzési idő: 20 perc.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1,4 kg-ot, és nagyobb lábosban felforraljuk. Ahogy felforrt, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a befőzőcukrot. Áttöl
Mosszuk meg és magozzuk ki a meggyet. Tegyük fel főni a meggyte és rajnujk rá egy idő után kilónként 80 dkg cukrot. amikor már elég sűrű, töltsük előmelegített üvegekbe,
Az egrest megmossuk, és 2,5 dl vízbe feltesszük főni. 15 percig takarékon főzzük, míg a szemek fel nem repednek. Átpasszírozzuk és kihűtjük.
A menta leveleit lecsipkedj
Ugrás a lap tetejére >>