» 1 ötliteres üveghez, 1 kg cukor, 1 dl rum, 1 kk. nátrium benzoát
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd szorosan ötliteres üvegbe tesszük. Utána kiszedjük egy zománcozott edénybe. A cukorból kevés vízzel szirupot készítünk. A tartósítószert elkeverjük a rummal, majd az almára öntjük, és alaposan összekeverjük. Utána ráöntjük a forró szirupot. Visszatesszük az üvegbe, szorosan, majd annyi levet öntünk rá, amennyi belepi, és lezárjuk.
1 hónap múlva már lehet használni.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom